Jag har tio nya nycklar.

Det var ju absolut inte meningen att vara smått bakfull när jag klev upp för att gå och jobba mitt extrapass idag. Absolut inte. Kicki-kaka och jag var och drack kaffe på stan, ingen av oss hade lust att gå hem strax efter 18 så... "Jaah, vi går och tar en öl/vin på Bishop's!" Sagt och gjort. Kaka findrack japansk whiskey (ena smakade suveränt!) och jag tog vin som vanligt. Vi hade det astrevligt! Skulle egentligen ha åkt hem med 21:15-bussen men det blev två timmar senare? Saken är den att jag bara drack.. två och ett halvt glas vin, men likt förbannat så slog det där det skulle? Iofs kan jag skylla det på sömnbrist.. och vätskebrist.. och näringsbrist.


Som skrivet så här jag tio nya nycklar i mitt liv nu, har inte en blekaste om var alla går dock.
Var där nere och fingrade på väggarna nu när jag kom hem. Lustig känsla det där. Vet inte om den var bra eller dålig, bara lustig?

... blir snart vansinnig på min mor som sitter med sin dator här brevid mig och vägrar inse att jag sitter med hörlurar och inte hör ett enda ord hon säger.
Men snart kan jag sitta i min egna soffa, utan hörlurar. Tack gode gud.



Snabbkaffe, alvedon och halstabletter.

Snacka om att min kropp ömmar idag! Är i stort behov av en helkropps-massage. Hade en alldeles förträfflig kväll igår, men tack vare några sömnlösa dagar och nätter så kändes det som att jag skulle somna sista timmen. Så nästa gång ska jag sova middag innan jag går ut! ..

Sitter här och försöker kurera mig mig innan jag ska iväg på jobbet. Har en lustig jobbvecka framför mig, går av imorgon 07:45, går på dagpass 24 timmar senare (08:00-20:30) för att sedan gå på det första av två nattpass på onsdag igen. Lustigt. Jobbigt.

Nu kokar jag mig en till kopp med snabbkaffe och hoppas på att jag överlever även denna natt.




Haha, ja visst det ja, jag drack faktiskt ett glas vatten på krogen igår! Framsteg.



Hoppas på en superkväll!

Det goda hümöret håller i sig även idag. Fortfarande dödligt trött så vem vet, jag kanske somnar innan vi ens hittat ut? Nej. Inte riktigt min grej det. Ella ringde precis, vi ska käka pizza när hon och kusinen kommer in från Sörberge. Vilket innebär att jag har dryga timmen på mig att göra mig snygg och fräsch på.
Jisses, har inte käkat pizza på över en månad. Nästan så att jag glömt hur det smakar.
Vet inte riktigt var vi kommer att hamna ikväll, huvudsaken är att jag får se folk i rörelse. Hade gett min vänstra halsmandel för att få vara på Stadshuset ikväll men jag missade såklart förköpet. Så i min värld ringer Oscar's högst ikväll. Men vi får la se. ( ;


Slå en pling så möts vi ute i nattvimmlet.



Dödstrött men glad ändå.

Det blev inte mycket sömn idag heller. Jag antar att jag har alldeles för mycket saker som virvlar runt i huvudet för tillfället? Men tröttheten till trots så har jag en bra dag idag. Var tvungen att ringa Becks och glatt utbrista "Hej, jag har en bra dag idag!". Men natten är ju lång, fast jag har en bra känsla i kroppen, det här blir bra det.
Det är ingen nyhet att jag inte äter när jag mår mindre bra så helt plötsligt blev jag hungrig nu ikväll. Men det enda jag hade här på jobbet var keso, tomater och riskakor. Så så fick det bli. Inte konstigt att jag får en chock när jag ställer mig på vågen, så här lite har jag inte vägt på.. fyra år?


Imorgon ska det firas med Ella iaf! Vet inte när, var, hur vi ska lägga upp kvällen men det är sånt där som brukar flyta på eftersom. Måste dock upp alldeles för tidigt för att uppsöka Systemet.

Nu ska jag koka mig en till kopp kaffe och hoppas på att den här natten drar förbi fort så att jag får komma hem och sova, annars kommer det att synas en zombie i nattvimmlet imorgon.


Helt otroligt att huvudet sitter kvar efter den här dagen.

Nej, jag sov knappt något natten mot idag. Har haft ett jobbigt dygn.
Någon skrev till mig att jag är stark. Ja, jag är stark, troligtvis starkare än många jag känner. Men även starka människor bryter ihop ibland och när jag gör det är det oftast med besked. Fast det går över, det gör det alltid.
Rebecka höll med mig om detta men sa att även när jag bryter ihop så står jag upp med huvudet högt. Det är sant.

Jag intalar mig själv att jag är en bra och älskvärd människa, det är jag.
En dag kommer det att komma in en människa i mitt liv som får mig att känna allt det där som man behöver få känna. Jag vet det.

Jag går vidare i livet nu.


Från och med idag är jag ruskigt vuxen, jag har varit på banken och skrivit på alla banklån. Så nu innehar jag både lån och bostadsrätt. Välkommen till vuxenlivet Jennie, du är så välkommen! Nycklarna får jag efter helgen, eftersom att jag ändå jobbar hela helgen ( förutom lördag då Ella och jag ska ut och svänga våra lurviga!) sa jag till Fatima, som jag köper lägenheten av, att dom kan ta det lungt och inte stressa. Dom håller på att renovera deras nya lägenhet och jag har inget behov av att få tillgång till den just idag. Men ja, jag har en lägenhet nu. Var för övrigt in en snabbis till Ella's nya ställe och blir snuskigt avundsjuk, hon får det så fint!


Annars finns det en liten, liten allt starkare lysande stjärna på min himmel just nu. Mer än så säger jag inte. Men den får mig att le igen. Inte det det där leendet jag klistrar på mig för att dölja vad jag egentligen känner, utan ett äkta leende. Det känns fint.



.. Och det fick jag reda på genom SMS.

Idag var jag med om en hemsk upplevelse. Var bort till Herr B's lägenhet förut för att hämta lite post och märker att han har städat bort alla spår efter mig. Allt. Hittade några lådor i klädkammaren med mitt namn på. Det var som i en sån där thriller-film då man inte egentligen inte existerar? Redan där börjar jag ju ana. Efter att ha sms:at med honom skriver han att han har träffat någon. Vi var tillsammans i fyra år, bodde ihop praktiskt taget 3,5 och han väntade inte ens tills dess att jag flyttat ut. Två veckor tog det.
Och jag fick veta det genom ett sms. Snacka om att hjärtat brast, igen.

Jag är inte arg eller bitter. Det jobbigaste är att vi aldrig fick hinna bli vänner på ett bra sätt. För nu kommer vi inte att kunna bli det. Det är klart att han förr eller senare skulle ha träffat någon, det kommer ju jag också att göra, men det hade känts så mycket bättre om vi kunnat bli vänner innan.
För han är/var trots allt min bästa vän. 




Så nu sitter jag här igen och känner hur kroppen inte riktigt vill fungera som den bör. Jag känner mig bortdomnad hela jag.
Och det värsta är att vännen jag helst hade velat ringa när jag mår så här sitter där med någon annan.

--------------------------------------------------

Nu tar Katten Albus och jag en paus i från att stirra in i väggen och läser lite i boken ist. Vinet får också hänga med på ett hörn. Jag tror att det blir bra så.




Lägger ned.

Helt enkelt, det blir nog enklast så för nu. Det funkar inte riktigt som det borde och då orkar jag inte lägga mer energi på det.

Idag har jag ont igen. Jag tror att jag måste se något riktigt sorgligt så att jag får gråta av mig lite, det brukar hjälpa lite.

Kallt, kallt, kallt.

Fast ändå inte, kallare kommer det att bli!
Sista dagpasset på jobbet för de här veckorna, tack gode gud för det. Jag har en sån fruktansvärd huvudvärk och jag skyller den helt och hållet på jobbet. Det är något lurt i väggarna där?

Dagen för lägenheten närmar sig med ofantligt stora steg och jag drar mig för att ringa Herr B. Måste ringa och be syster om flyttkartonger, även om man tycker att man inte har mycket saker så visar det sig alltid att man äger mer än vad man tror..

Eftersom att jag inte kan åka buss och prata i mobilen samtidigt måste jag nu försöka få tag i Ella om i morgon. Ska nog ut och speja lite igen!


I övrigt försöker jag att inte tänka alltför mycket, men trots att det är mig jag pratar om är det inte alltid det lättaste.
Jag känner mig liten.

04:48.

Kan någon berätta för mig vad som hände vid den tiden imorse, för att jag vet att något inträffade?


Välkommen tillbaka Ångesten, min käre vän. Jag vet inte varför, men idag på IKEA höll jag på att drabbas av en sån där riktigt läskig panikångest-attack. Just i det ögonblicket skulle jag ha kunnat ge min högra hand bara för att få vara lite osynlig. Att inte existera.

I fredags kväll besökte jag en viss Sara P, där även Anna huserade för kvällen. Alldeles förträffligt trevligt att få träffa dom och bara prata strunt! På väg mot nattbussen hem så lyckades jag hålla mig från att halka hela fem gånger, starkt jobbat!

Och igår drack jag en snuskigt god rom.
Då kan det lätt bli så att man ser ut ungefär så här?

En tvåa idag.

Okej, eftersom att Herr B fick ställa in Harry Potter på bio igår så fick jag släpa med mig svåger min, jag mutade honom med popcorn. Filmen var bra för att vara första delen, för det är i andra det riktigt roliga sakerna händer. Men som H P:nörden som jag är måste jag säga att den är klart sevärd!

I övrigt har jag jobbat idag, otroligt givande. .. Eller inte? Men dagen flöt på bra och efter jobbet kom Ella och hämtade och det bar ut till IKEA.
Börjar få tillbaka panik-känslorna nu när jag inser att jag inte har råd med möbler egentligen.
Så nu känns det som om jag vill gå och lägga mig och inte vakna igen.


En 2:a på glädjeskalan idag.


H P!

Lätt besviken. Faktiskt.
Nu ska jag strax åka ned till bion för att se Harry P, I like it! Blev dock inte med det tänkta sällskapet, men det är väl bara att vänja sig antar jag..


Annars har det var en .. skitdag. Jobbar dag nu två dagar och det är ingen hjödare vill jag påstå.

.


Vilken dag!

För det var ingen vanlig dag för det var mammas födelsedag, hurra hurra hurra! Igår.

Äter överbliven smörgåstårta från gårdagen och ser på "Biggest Loser", en jäkligt lyckad kombination må jag påstå.

Gårdagen var en väääldigt lång dag. Gick av fjärde natten och sov inget på dagen. Ist hängde jag med Ella till hennes alldeles nyinköpta lägenhet (Oj, vad fin den var!) och mätte lite väggar, efter det bar det av ned på Wayne's för en välförtjänt lunch och tillhörande kaffe. Sedan for hon iväg på jobbet igen och jag gick och mötte Kicki-Kaka för ännu mera kaffe (Mina njurar värkte så in i...). Eftersom jag hade en mor som ringde och efterlyste mig, egentligen efterlyste hon kakorna och vinet som jag köpt, var det bara att sätta sig på bussen hem runt 17-tiden. Folk och fika i massor och min hjärna var nära at kollapsa till slut.


Min nya bästis Gramse följde med syter och Micke.
Albus protesterade lagomt genom att gå omkring att skrika lite upprört.


Tillslut fick jag ro i hjärnan och somnade. Klockan 01.30.

Sista natten.

Äntligen! Den här nattveckan har varit nära på att ta kål på mig, har inte alls kunnat sova på dagarna. Känner mig som en hopknycklad papperslapp eller något liknande iaf.

Ella ringde förut när jag åkte buss på väg till jobbet (nej, jag kan verkligen inte göra två saker samtidigt...) och undrade om jag ville hänga med och kolla in hennes nya lya som hon köper imorgon (Woho, det går bra nu!) och ta en kopp kaffe. Nice. Då hinner jag även fixa det sista grejorna till mamma som fyller år imorgon, 53 år men det talar vi inte högt om.

?

En sjungande själ.

När man jobbar nätter som jag har hinner man inte med så mycket annat än att jobba-sova-äta-jobba. Sen fortsätter det så i några dagar, så det finns inte så mycket att skriva om egentligen. ..visst skulle jag kunna tjata vidare om värken i själen, men men. Som jag alltid gjort så försöker jag sticka ned huvudet i sanden och låstas som att jag är ok. Det är enklast så.

Var ut en snabbis till Birsta idag, inhandlade ett par stövlar på scorett. Dyra men välbehövda, jag fyser om mina stackars converse-skadade fötter i snön.  


Träffade nyaste tillskottet i lilla familjen Laurin: Gramse, 8,5 veckor. En sjukt ullig liten Leonberger-valp som sa att han ska bli min nya bästis med hjälp av en hel armé av pipleksaker.
.. Även att min arbetskollega AEE nyss ringde och berättade att hon tingat en valp (Ragnar?) som kommer i början av december, då får jag vara hundvakt!

Nu har jag snart 1.66 / 4 nätter kvar för den här gången, sen är jag ledig en hel dag för att sedan vara tillbaka på några dagpass, helt fantastiskt?

Snabba ryck!

Har haft en snuskigt jobbig dag idag.
Somnade inte först vid 10-tiden, 12:20 ringde Fatima (som jag köper lägenheten av) och frågade om jag och mamma kunde komma ned för att skriva papper och dricka en kopp kaffe framåt kvällen, visst. Sedan vaknade jag 14:05 och kunde absolut inte somna om.. Skit. Däremellan har jag vaknat med panik åtminstonde tre gånger till.
Jag är jättepigg ikväll.


Men nu går det snabbare än vad jag tänkt mig, får tillträde till lägenheten om ca två veckor. Två veckor, som att jag inte har tillräcklig ångest redan nu? Fast det har faktiskt blivit bättre med den. Nu kan jag andas normalt utan att det känns som att jag har en ofantligt stor elefant stampandes på mitt bröst. Men även det där kommer och går, jag har bra och mindre bra dagar.
Idag är en mindre bra.

Jobbiga jobbet.

Nu är jag här på plats igen, inte vidare trevligt faktiskt. Av de nästkommande 96 timmarna är jag här 48 och av de resterande 48 sover jag... 39. Alltså har jag sammalagt hela nio timmar kvar att försöka leka människa på.
Hate it!

Har hängt nere på stan med Ella idag, kaffe och lite shopping. Billig shopping. Hittade ett par stövlar som jag la undan till imorgon, får se om jag kanske hinner ned och köpa dom. Måste även fixa födelsedagspresent till mor min, hej och hå.

Fick meddelande från dom jag köper lägenheten av förut. Dom berättade att deras köp på lägenheten dom bjudit på gått igenom och att dom ska skriva papper på den på måndag. Nu går det så fort undan att jag knappt hänger med..

Verklighet.

Jobbig kväll. Riktigt jobbig.

Imorgon ska jag ned på stan och dricka kaffe och leta vinterskor. Jag hatar vinterskor.

Snöslungorna sjunger i kör i Skönsberg.

Inatt har jag vaknat fyra gånger och varje gång har jag haft en fruktansvärd känsla i kroppen. Jag undrar vad som är på gång.
Mycket lustiga saker i luften på sistonde.


Första snön i Sundsvall har kommit och det med besked. Känner att det inte längre är läge för mina låga Converse-skor, synd att jag inte har några andra! Det är alldeles vitt och.. och.. och fluffigt ute. Det är alltid lika roligt att stå på balkongen och se misären i trafiken här utanför som inträffar varje år.

Solnedgångar.

.. De är nog bland det vackrate jag vet, de och en stjärnklar himmel.

Idag har det inte hänt så mycket i mitt liv. Helt plötsligt slog det mig att livet har tagit steg i riktningar jag inte alls var beredd på. Men jag antar att det bara är att hänga på karusellen och se vart det leder, så småningom blir det säkert bra.


Jag återkommer.



Well, hello again. Tillbaka efter min utflykt till Ica Maxi.
Jag älskar ostmackor, jag skulle nog kunna överleva er alla om jag bara åt såna i resten av mitt liv. Självklart höll då min värld att rasa ännu mer när jag inser att jag bara har ost så att det räcker till en halv smörgås! SMS:ade Herr B som var snäll nog att köra ut mig dit. Skulle nog kunna skiva om dessa ostmackor i all evighet, men jag lägger ned det nu.

Annars en vanlig kväll här, mamma och jag sitter med varsin laptop brevid varandra och kissekatten Albus ligger och tar upp halva soffan med sina maffiga kroppshydda.
Resterande tiden av detta dygn spenderas med ett glas vin och en bok.


Det står Oscar på min högra hand.

Ja just det, Oscar. Och tequila har dom där också.

I övrigt en händelserik morgon, jag är 200tkr fattigare då jag har köpt en lägenhet. Så snart är min nya adress Medborgargatan 63 G, två trappuppgångar från mor min.
Det är en liten etta på 44m2, en sovalkov och ett riktigt kök. Inglasad balkong på markplan.
Grattis till ditt nya liv Jennie.
Tack tack.



Funderar på om jag ska gå och stoppa huvudet i toaletten eller hoppa ut genom fönstret, jag meddelar när jag bestämt mig.

Keso till middag.

Precis, keso till middag. Denna toppas med en alldeles för torr och läskig parmensan för smakens skull. Mumma?


Trippen ned till sthlm om två veckor har fått skjutas upp ett tag, vilket innebär att det inte blir någon Potter-premiär i storstan. Becks och jag ska se den på helgen här hemma ist. Herr B erbjöd sig ist att föjla med mig den 17:de så att jag inte sprängs av mitt premiär-måste. Man tackar, man tackar.

Ringde på en lägenhet som stod i tidningen igår men ack och ve, den var redan såld! Undrar om man är desperat om man säljer den till första bästa budet under första dagen? Ska gå och kolla på lägenheten på Tjädervägen imorgon igen, kl 12. Kanske ska göra som Annika säger och lägga ett riktigt skambud?

Lägenhetsvisning.

Strosade bort i regnet på en lägenhetsvisning idag innan jobbet. Det var endast jag och en gubbe där och kollade. På bilderna på nätet ser lägenheten relativt fräsch ut, förutom spisen och sovrummet, men nu när man gick runt och kollade med egna ögon insåg jag hur mycket jag faktiskt skulle vara tvungen att fixa där. Allt som dom gjort innan är halvtaskigt gjort och behövs göras om från noll.. och det kostar pengar som jag inte har. Plus att taket i vardagsrummet var fullt med sprickor, så det är bara att knacka ned allt och sedan spackla om och det är inget som jag kan göra själv. Kan inte i min vildaste fantasi tro att dom får 160tkr för den. 130tkr kanske, max 140tkr.

Klart att jag är lite besviken, men jag ska gå och kolla på den igen på fredag.

Ledig dag.

Hej och hå, idag är jag ledig. Sitter och lyssnar på hemliga listan på Spotify, där finns själamusiken.

Har precis ringt och anmält mig för en lägenhetsvisning på Tjädervägen imorgon. Jag har alltid velat bo i de där hemskt rosa husen och nu kanske jag har min chans? Medans jag var med min mor på tv-shopping igår såg jag det häftigaste jag sett i köksväg, en kombinerad spis och diskmaskin! Ascool, synd på priset dock, hela 14.000kr. Men man kan ju alltid drömma?

Nu ska jag försöka ignorera mammas granne som poppar Eric Clapton för alla.
..och det ska tilläggas att katten Albus inte gillar Eric C.


Mor min ringde nyss och berättade att hon stod i garaget på sjukhuset och har haft inbrott i turk-kärran. Dom hade inte försökt sno några saker i den, bara hela bilen. Och då undrar jag, vem fan vill sno en 25 år gammal bil? Smarta människor det finns i världen.


I övrigt, snacka om misslyckat.

Ett steg framåt.

Gick av jobbet efter fyra väldigt långa nätter imorse, är ledig 1.5 dag innan jag går på igen. Känns tungt som attans. Tror att jag behöver sova lite innan ögonen ploppar ur ögonhålorna!

Var på banken imorse angående ett lånelöfte. Har varit väldigt reserverad och inte hoppats på för mycket, men det gick vägen! Så nu kan jag börja leta bostadsrätter också. Iofs skulle det vara fint med en hyresrätt nere på stan men det känns som att det kommer att bli svårt att hitta i dagens läge. Så länge får jag spana på det som finns.

RSS 2.0